A cél egy olyan magyar élelmiszerrendszer kialakítása, amely ellenállóbb az éghajlatváltozás hatásaival szemben, mint például az aszályok és árvizek. Ennek középpontjában a növényi alapú élelmiszerek állnak, amelyek fenntarthatóbb termelési módszereikkel csökkentik a környezeti terhelést, növelik az élelmezésbiztonságot és hozzájárulnak a gazdaság rezilienciájához.
A fenntartható jövő kulcsa a kezünkben van. A növényi alapú élelmiszerek nemcsak a környezeti terhelést csökkentik, hanem új lehetőségeket teremtenek a magyar élelmiszeripar számára.
Az éghajlatváltozás kihívásaira válaszul olyan innovatív és reziliens rendszereket kell kiépítenünk, amelyek biztosítják az élelmezésbiztonságot és elősegítik gazdaságunk fejlődését.
A rendezvény arra hívja fel a figyelmet, hogy a növényi alapú élelmiszerek támogatása nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai lépés a magyar élelmiszeripar rezilienciájának növelésére. Az éghajlati kihívások közepette a fenntartható és innovatív megoldások kidolgozása elengedhetetlen a jövő generációi számára.
2024. október 17. 09:00 - 14:00.
Magnet Közösségi Ház, Rekettye terem
1062 Budapest, Andrássy út 98.
Időpont
|
Előadó
|
Programpont
|
09:20 - 09:30
|
Nagy Ervin
|
Megnyitó
|
---|---|---|---|
09:30 - 09:55
|
Dr. Gelencsér András
|
Zöld átállás – totális technofetisiszta illúzió?
|
|
09:55 - 10.20
|
Dr. Felkai Beáta Olga
|
Aszályhatások és fenntarthatóság az élelmiszeriparban
|
|
10:20 - 10:45
|
Berezvai Zombor
|
A klímaváltozás hatásai az élelmiszer termelésre és árakra
|
|
10:45 - 11:10
|
Szilágyi Artúr
|
Élelmiszerek környezeti lábnyoma: hogyan számítsuk ki és miért?
|
|
11:10 - 11:25
|
|
Kávészünet
|
|
11:25 - 11:50
|
Miskolczi István
|
Fehérjeátállás Európában: Hogyan alakítja át a növényi alapú étrend az élelmiszeripart?
|
|
11:50 - 12:10
|
Szőllősi Réka
|
Zöld kommunikáció az élelmiszeriparban
|
|
12:10 - 12:35
|
Lovasné Bíró Barbara
|
Új táplálkozási ajánlások
|
|
12:35 - 13:25
|
|
Workshop
|
|
13:25 - 13:30
|
Nagy Ervin
|
Zárás
|
|
13:30 - 14:00
|
|
Ebéd, networking
|