Mit ért el a NÉGYOSZ a megalakulása óta?

2022. december
Négyosz logó
2022. december

Megalakult a NÉGYOSZ,

 

a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége

2023. április 26.
2023. április 26.

A Gazdasági Versenyhivatal jelentése a tejágazatról - NÉGYOSZ állásfoglalás

 

Nagy megtiszteltetés számunkra, és egyben a növényi kategória szerepének elismerése, hogy április 26-án a NÉGYOSZ egyike volt azon szakmai szervezeteknek, amelyek részt vehettek és észrevételt tehettek a Gazdasági Versenyhivatal tejágazati vizsgálatáról szóló jelentés szakmai konzultációján.

2023. június 8.
2023. június 8.

Fenntarthatósági díjátadó ünnepség a METRO-ban

 

Nagy öröm volt számunkra, hogy, mint tavalyi győztesek, átadhattuk a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat szervezet és étterem kategóriában a Dabasi Intézményfenntartó Központnak és a The Planteen vegán étteremnek.

2023. július 20.
2023. július 20.

Előadás a Magyar Büntetés-végrehajtás Oktatási Központjában

 

A Büntetés-végrehajtási Intézet meghívására csapatunk szakmai előadást tartott az Intézet Oktatási Központjában a húsmentes táplálkozás és a fenntarthatóság kapcsolatáról.

2023. augusztus
2023. augusztus

Konzultáció a növény alapú élelmiszerek elnevezéséről

Konzultációkat tartottak a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bevonásával, hogy olyan terminológiai szabványokat határozzanak meg a növényi alapú élelmiszer-alternatívák számára, amelyek megfelelően képviselik ezeket a termékeket a piacon. Ezeken a konzultációkon mi is részt vettünk, és javaslatot tettünk.

2023. augusztus 17-20.
2023. augusztus 17-20.

Részvétel a CARE konferencián

 

Idén is lehetőségünk volt részt venni a CARE állatjogi konferencián, ahol sok jó gyakorlatot, információt és értékes nemzetközi kapcsolatokat szereztünk.

2023. október
2023. október

Elkészült első, reprezentatív fogyasztói kutatásunk

 

Célunk az volt, hogy felmérjük a lakosság jelenlegi igényeit és preferenciáit a növényi alapú étrendek összefüggésében. Ez egy nagyon fontos projekt volt számunkra, hiszen Magyarország jellemzően hiányzik a térképről az ilyen irányú adatok tekintetében.

2023. október
2023. október

Lezárult a közétkeztetési verseny elődöntője

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) támogatásával részt vehettünk az idei közétkeztetési versenyben. A versenyhez először csatlakozott a Magyar Büntetés-végrehajtás is, felkérve a NÉGYOSZ-t, hogy mentorálással segítse csapatukat. Idén a verseny fő üzenete a fenntarthatóság volt.

Védnökségünk eredményeként 3 csapatunkból 2 benevezett a jövő évi döntőbe, így bemutatva szervezetünket a résztvevőknek.

2023. október 19.
2023. október 19.

Felhívás a növényi alapú táplálkozás magyarországi népszerűsítésének támogatására

 

A NÉGYOSZ, a Danone, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége részvételével elkészült a manifesztónk. Ez egy nyilvános dokumentum, amelyet a honlapunkon osztottunk meg, és tettünk aláírhatóvá, valamint ezt magánszemélyek és szervezetek is aláírhatják. 

Célunk, hogy a gyártók és a különböző szervezetek közötti koalíciót létrehozva kinyilvánítsuk azon szándékunkat, hogy támogatjuk a magyar táplálkozást és élelmiszeripart a növényi alapú szemlélet felé való elmozdulásban.

2023.november 9.
2023.november 9.

Konferencia a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításáért

 

Megszerveztük a NÉGYOSZ első, teljesen saját rendezvényét, “Konferencia a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításáért” címmel. A rendezvénnyel főleg a kormányzati szereplőket értük el, így átfogó diskurzus indulhatott a növényi étrend szerepéről és fontosságáról Magyarországon.

2023. november 14.
2023. november 14.

Társszervezés: Plant-Powered Perspectives konferencia

 

Már 3. alkalommal rendeztük meg a Plant-Powered Perspectives konferenciát, társszervezőnkkel, a VBC-vel (Vegan Business Circle-lel) közösen. Idén fókuszunkban a HoReCa szektor állt, valamint a növényi opciók bevezetésének lehetőségei.

2023. november 17.
2023. november 17.

Előadtunk az első Flexi Fórumon

 

Meghívást kaptunk előadóként a Danone és a Debreceni Egyetem által szervezett első magyarországi flexitáriánus fórumra - így csapatunkból hárman is prezentálhattak a rendezvényen.

2023. december
2023. december

Tagságunk bővülése

 

Büszkék vagyunk arra, hogy fiatal, egy éves fennállásunk alatt olyan meghatározó piaci szereplőket nyertünk meg tagjainknak a növényi alapú termékgyártók és forgamazók közül, mint a Danone, valamint a  Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft., és a Pápai Hús is.

A nagyobb vállalatok mellett rendkívüli értéket teremtő kis-és középvállalkozások csatlakozásával is erősödött a Szövetségünk idén.

Február 17, 2024
Február 17, 2024

Előadtunk a MentesFeszten

Ügyvezetőnk, Miskolczi István előadást tarthatott a MentesFeszt rendezvényen, “Terítéken a változás: A jövő flexitáriánus?” címmel.

Mi várható ezután?

Örömmel jelenthetjük ki, hogy a NÉGYOSZ egyre erősebb és dinamikusabb szervezetként fejlődik, tele izgalmas tervekkel és célokkal 2024-re és azon túlra is! A 2023-as év során számos sikert könyveltünk el az állatvédelem, a fenntarthatóság és a növényi alapú vállalkozások támogatása terén.

Célunk,

hogy tovább bővítsük a növényi étrend és fenntarthatóság iránti tudatosságot, valamint támogassuk azokat, akik hasonló értékrenddel rendelkeznek. Emellett kiváló lehetőségek várják azokat, akik csatlakoznak hozzánk, hogy aktívan részt vegyenek a közös céljaink elérésében.

Ha te is

részese szeretnél lenni ennek a lendületes közösségnek, és szeretnéd követni a NÉGYOSZ által elért eredményeket, akkor csatlakozz hozzánk!