Induljunk el egy fenntartható élelmiszeripar felé, most!

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás trendjeit, fontosságát és előnyeit.

Kampányok

Kiemelt projektjeink, amelyekhez akár cégként, akár magánszemélyként is csatlakozhatsz

Természet-védelem

A biodiverzitásban bekövetkező példa nélküli hanyatlás legkomolyabb előidézője az élelmiszer-rendszerünk

CSR

A piac minden résztvevője számára fontos a felelős magatartás és a társadalmi felelőségvállalás, hiszen a klímaválság a lakosságot és a cégeket is sújtja

Agrárium

A haszonállat-tartással és a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátás kialakításával összefüggő társadalmi és szakmai vitákban való aktív részvétel

NÉGYOSZ

A NÉGYOSZ a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége.

A Szövetség 2022 novemberében jött létre, mint a Magyarországon működő növényi alapú élelmiszergyártók és forgalmazók érdekképviseleti szervezete. A szövetség a V4 országokban is sikeresen futó Plant-Powered Perspectives konferenciasorozat magyarországi ágából nőtte ki magát. A NÉGYOSZ tagjai kiváló minőségű növényi alapú élelmiszereket állítanak elő, különös tekintettel a tejtermékek és a hús alternatíváira. Tagjaink sorába várunk minden, a termékcsoport előállításában és forgalmazásában érdekelt hazai és multinacionális piaci szereplőt, és a céljainkkal egyetértő támogatókat!
Miskolczi István

A NÉGYOSZ legfontosabb feladata, hogy ösztönözze a hazai élelmiszer-rendszerek fenntarthatóvá alakítását, valamint a növényi alapú fehérjék elismertségének és szerepének növelését a magyar lakosság táplálkozásában.

Vezetőség

Nagy Ervin

Nagy Ervin

elnök
 • tel:+36 30 780 8528

Kiemelt célom, hogy felszólaljak a haszonállat-tartással összefüggő, fenntarthatósággal és etikai, állatjogi kérdésekkel kapcsolatos társadalmi és szakmai vitákban.

Miskolczi István

Miskolczi István

ügyvezető
 • tel:+36 20 358 4774

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás nemzetközi trendjeit, fontosságát és előnyeit, mind egészségi, mind környezeti, mind állatjóléti szempontból.

Fülöp Zsófia

Fülöp Zsófia

titkár

  Céljaink eléréséhez erős szövetséget szeretnénk építeni, amely eddig járatlan, de kikerülhetetlen - növényi - utat vág a magyarországi élelmezésben. Mindezt a magunk és a bolygó egészsége, valamint az állatok jólléte érdekében.

  Bergovecz László

  Bergovecz László

  alapító, elnökségi tag

   A Magyar Vegán Egyesület elnökeként, kiterjedt kapcsolataim vannak a magyar civil szervezetekkel és a sajtóval. Eredeti szakmámat tekintve dizájner vagyok, és kreatív képességeimet a vegán aktivizmus területén is igyekszem kamatoztatni.

   Egy élhetőbb jövőbe fektetünk be

   Egy olyan jövő kialakításán dolgozunk, amit szégyenérzet nélkül hagyhatunk hátra a következő generációk számára.
   • Gyártás

   • Kereskedelem

   • Lakosság

   • Közétkeztetés

   • Gasztronómia

   • Szabályozás

   Támogatóink