A cél egy olyan magyar élelmiszerrendszer kialakítása, amely ellenállóbb az éghajlatváltozás hatásaival szemben, mint például az aszályok és árvizek. Ennek középpontjában a növényi alapú élelmiszerek állnak, amelyek fenntarthatóbb termelési módszereikkel csökkentik a környezeti terhelést, növelik az élelmezésbiztonságot és hozzájárulnak a gazdaság rezilienciájához.
A fenntartható jövő kulcsa a kezünkben van. A növényi alapú élelmiszerek nemcsak a környezeti terhelést csökkentik, hanem új lehetőségeket teremtenek a magyar élelmiszeripar számára.
Az éghajlatváltozás kihívásaira válaszul olyan innovatív és reziliens rendszereket kell kiépítenünk, amelyek biztosítják az élelmezésbiztonságot és elősegítik gazdaságunk fejlődését.
A rendezvény arra hívja fel a figyelmet, hogy a növényi alapú élelmiszerek támogatása nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai lépés a magyar élelmiszeripar rezilienciájának növelésére. Az éghajlati kihívások közepette a fenntartható és innovatív megoldások kidolgozása elengedhetetlen a jövő generációi számára.
2024. október 17. 09:00 - 14:00.
Magnet Közösségi Ház, Rekettye terem
1062 Budapest, Andrássy út 98.
A helyek száma korlátozott, így előfordulhat, hogy regisztrációja ellenére nem tudjuk fogadni jelentkezését. Erről tájékoztatást adunk a visszaigazoló e-mailben.