. ”Azzal nem fogjuk megmenteni a Földet, ha olyan zöldséget, gyümölcsöt vásároltunk, amit a szomszéd községben termeltek” – Interjú Miskolczi Istvánnal, a NÉGYOSZ ügyvezetőjével. – 2024.június 18.
Nem véletlen, hogy tíz európaiból öt csökkenti a húsfogyasztását
Tévhit, hogy az egészséges vegyes táplálkozás és a növényi táplálkozás nagyon eltérő lenne – mondja Magyarvári Szilvia dietetikus, táplálkozástudományi szakember. Kutatások szerint leginkább az számít, amit megeszünk és nem az, ahonnan származik – kommentálja Szabó Zoltán sportdietetikus, a PTE Egészségtudományi Karának kutatója a biokérdést.
Gyomirtóval érlelt napraforgó és „koktélhatás” – ezért fontos a bioélelmiszer
A NÉGYOSZ és az Una Terra társszervezésében megvalósuló Válasz Online – Zöld Válasz podcast most a magyar mezőgazdaság világába vezet, különösen a bioélelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás kérdéseire fókuszálva.
Vendégek: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai elemző, és Dr. Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet alapítója, akikkel Litkai Gergely beszélget.
Az állatok kizsigerelése most már az emberre veszélyes
Litkai Gergely podcastja ezúttal a globálisan 150 milliárdos haszonállat-populáció kockázatainak járt utána Szöllősi Réka élelmiszeripari szakértő és Nagy Ervin, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetségének elnöke segítségével. A Zöld Válasz állatjólétel és növényi alapú táplálkozással foglalkozó minisorozatának első része.
zCast: Fenntarthatóbban táplálkozna? Kezdje a mértékletességgel és tegye lélekből!
Miért és hogyan érdemes belevágni a növényi alapú táplálkozásba?
Zsolnay Gergely, vegán séf, kertészmérnök és táplálkozástudományi szakértő beszélget Nagy Ervinnel, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Szövetségének elnökével.
Növényi alapú karrierek 2: Nagy Ervin, a NÉGYOSZ elnöke
Nagy Evin, a Növényi Alapú Élelmiszergyártók Szövetsége (NÉGYOSZ) elnöke a húsfeldolgozó iparban kezdte pályafutását, majd az állatvédelem és vegán étkezés felé fordult. Ebben a videóban a növényi alapú iparág jelen helyzetéről és jövőjéről mesél.