Központban a növényi alapú élelmiszerek és az egészség

Napjainkban a növényi alapú táplálkozás témája nemcsak aktuális, hanem sürgető kérdés is, amely számos tévhittel és túlzással övezett. Célunk, hogy szakértő előadóink segítségével feltárjuk a növényi alapú élelmiszerek valódi előnyeit és esetleges kockázatait, valamint megvizsgáljuk, hogyan járulhat hozzá egészségünk megőrzéséhez és a fenntartható élelmezéshez. 

A munkakonferencián elismert szakemberek tartanak előadásokat és panelbeszélgetést olyan témákban, mint a növényi étrenddel kapcsolatos tévhitek és túlzások, az egészségügyi előnyök és kockázatok, a magyar OKOSTÁNYÉR®, a mikrobiom és a növényi étrend kapcsolata, valamint a feldolgozott állati eredetű és feldolgozott növényi alapú ételek hatásai az egészségre.

 

A NÉGYOSZ következő eseményének célja, hogy objektív képet nyújtson arról, milyen előnyökkel és kihívásokkal járna, ha Magyarország élelmezését a jelenleginél nagyobb arányban növényi alapokon oldanánk meg, és párbeszédet kezdeményezzen az érintettekkel.

Időpont

2024. november 13. 09:00 - 14:00.

Helyszín

Magnet Közösségi Ház, Bojtorján terem
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Előadók

Zentai Andrea

Zentai Andrea

főosztályvezető, Táplálkozástudományi Főosztály, Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
    Szűcs Zsuzsanna

    Szűcs Zsuzsanna

    dietetikus (BSc), okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc), az egészségtudományok doktorjelöltje, elnök, MDOSZ
      Dr. Polyák Éva

      Dr. Polyák Éva

      dietetikus, élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök, egyetemi docens, intézetvezető-helyettes, Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar
        Dr. Szabó Zoltán

        Dr. Szabó Zoltán

        dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, adjunktus, Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar
          Huszár Zsuzsanna

          Huszár Zsuzsanna

          Dietetikus, táplálkozás terapeuta, fitoterapeuta, mikrobiom specialista

            Megnyitja

            Nagy Ervin

            Nagy Ervin

            elnök, NÉGYOSZ

              Moderátor

              Szöllősi Réka

              Szöllősi Réka

              független élelmiszerpolitikai elemző

                Program

                Időpont
                Előadó
                Programpont
                09:20 - 09:30
                Nagy Ervin
                Megnyitó
                09:30 - 10:00
                Zentai Andrea
                A növényi alapú élelmiszerkörnyezet táplálkozásegészségügyi megítélése
                10:00 - 10.30
                Dr. Szabó Zoltán
                Tévhitek, túlzások, egészségügyi előnyei és kockázatai a növényi alapú élelmiszereknek
                10:30 - 11:00
                Szűcs Zsuzsanna
                A növényi alapú étrendek táplálkozástudományi dilemmái
                11:00 - 11:20
                Kávészünet
                11:20 - 11:50
                Huszár Zsuzsanna
                A növényi élelmiszerek spektruma - szuperfoodoktól az ultrafeldolgozott élelmiszerekig
                11:50 - 12:20
                Dr. Polyák Éva
                Növényi étrend és bélmikrobiom
                12:20 - 12:40
                Kávészünet
                12:40 - 13:25
                Panelbeszélgetés minden előadó bevonásával
                13:25 - 13:30
                Nagy Ervin
                Zárás
                13:30 - 14:00
                Ebéd, networking

                Regisztráció szakmai résztvevőknek

                A férőhelyek korlátozott számban elérhetők, ezért előfordulhat, hogy regisztrációja ellenére sajnos nem tudunk helyet biztosítani. Erről természetesen e-mailben mindenképpen értesítjük. A biztos részvétel érdekében javasoljuk, hogy részvételi szándékát mielőbb jelezze a regisztrációs formon.

                A rendezvény teltházas, ezért a regisztrációt lezártuk.