Induljunk el most egy fenntartható élelmiszeripar felé!

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás trendjeit, fontosságát és előnyeit.

Kampányok

Kiemelt projektjeink, amelyekhez akár cégként, akár magánszemélyként is csatlakozhatsz

Természet-védelem

A biodiverzitásban bekövetkező példa nélküli hanyatlás legkomolyabb előidézője az élelmezési rendszerünk

CSR

A piac minden résztvevője számára fontos a felelős magatartás és a társadalmi felelőségvállalás, hiszen a klímaválság a lakosságot és a cégeket is sújtja

Agrárium

A haszonállat-tartással és a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátás kialakításával összefüggő társadalmi és szakmai vitákban való aktív részvétel

NÉGYOSZ

A NÉGYOSZ a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége.

A Szövetség 2022 novemberében jött létre, mint a Magyarországon működő növényi alapú élelmiszergyártók és forgalmazók érdekképviseleti szervezete. A szövetség a V4 országokban is sikeresen futó Plant-Powered Perspectives konferenciasorozat magyarországi ágából nőtte ki magát. A NÉGYOSZ tagjai kiváló minőségű növényi alapú élelmiszereket állítanak elő, különös tekintettel a tejtermékek és a hús alternatíváira. Tagjaink sorába várunk minden, a termékcsoport előállításában és forgalmazásában érdekelt hazai és multinacionális piaci szereplőt, és a céljainkkal egyetértő támogatókat!

A NÉGYOSZ legfontosabb feladata, hogy ösztönözze a hazai élelmezési rendszer fenntarthatóvá alakítását, valamint a növényi alapú fehérjék elismertségének és szerepének növelését a magyar lakosság táplálkozásában.

Vezetőség

Nagy Ervin

Nagy Ervin

elnök
  • tel:+36 30 780 8528

Kiemelt célom, hogy felszólaljak a haszonállat-tartással összefüggő, fenntarthatósággal és etikai, állatjogi kérdésekkel kapcsolatos társadalmi és szakmai vitákban.

Miskolczi István

Miskolczi István

ügyvezető
  • tel:+36 20 358 4774

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás nemzetközi trendjeit, fontosságát és előnyeit, mind egészségi, mind környezeti, mind állatjóléti szempontból.

Vajda Mónika

Vajda Mónika

alelnök

    Családi vállalkozás keretein belül már több mint 10 éve gyártjuk a Vega-Farm gabonakolbászokat, és egyéb növényi alapú élelmiszereket. A cég vezetése által lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni ezen a területen, és megismerni a szakmában rejlő lehetőségeket és nehézségeket is.

    Zsolnay-Fait Federika

    Zsolnay-Fait Federika

    elnökségi tag

      Szívügyem a fenntarthatóság és a környezettudatos életmód, különös tekintettel a növényi alapú táplálkozásra. A The Planteen társalapítója vagyok, ami az ország első, teljesen növényi alapú kantinja, továbbá a HVG fenntarthatósági podcastját vezetem illetve a nemBÖJT életmód program társszervezője vagyok.

      Szöllősi Réka

      Szöllősi Réka

      elnökségi tag

        Szabadúszó élelmiszeripari tanácsadóként és szakíróként is szívügyem az élelmezési rendszereink fenntarthatóvá alakítása és a növényi alapú élelmiszerek gyártóinak támogatása. 20 éves élelmiszerszabályozási és érdekképviseleti tapasztalatommal örömmel segítem a NÉGYOSZ munkáját!

        Várkonyi Beáta

        Várkonyi Beáta

        elnökségi tag

          Több, mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezem az élelmiszeripari szabályozás, fenntarthatóság és társadalmi párbeszéd területén. Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a növényi alapú élelmiszerek szerepe és jelentősége megfelelően megjelenjen a szakpolitikai döntéshozatalban.

          Fülöp Zsófia

          Fülöp Zsófia

          titkár

            Az elmúlt évtizedben karrieremet a növényi alapú életmódok népszerűsítésének szenteltem. Szakmai hátteremet az ügyvezetői asszisztencia, a HR és az élelmiszeripar alkotják. Korábbi alapítótagja voltam a MAVEG-nek, a Plant-Powered Perspectives konferenciáknak, és jelenlegi vezető tagja az Una Terra Alapítványnak.

            Magyarvári Szilvia

            Magyarvári Szilvia

            az OkosFehérje szakmai vezetője

              Dietetikusként már 2016 óta foglalkozom növényi táplálkozással és igyekszem több területen is előmozdítani a fenntarthatóbb, egészségesebb táplálkozást. Célom, hogy az egészségesebb választás legyen a könnyebb választás.

              Bergovecz László

              Bergovecz László

              felügyelőbizottsági elnök

                A Magyar Vegán Egyesület elnökeként, kiterjedt kapcsolataim vannak a magyar civil szervezetekkel és a sajtóval. Eredeti szakmámat tekintve dizájner vagyok, és kreatív képességeimet a vegán aktivizmus területén is igyekszem kamatoztatni.

                Bíró Attila

                Bíró Attila

                felügyelőbizottsági tag

                  2021 óta dolgozom a vendéglátás és élelmiszeripar területén, családi vállalkozásunk a Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely. A Vegan Business Circle magyarországi csoportvezetője és a Vegán Aktivisták Magyarország aktív tagja is vagyok. Fontos számomra a növényi alapú élelmiszerek elterjesztése, a lakossági szemléletformálás, a vállalkozások támogatása, és a jogszabályi környezet korszerűsítéséért végzett tevékenység.

                  Péter Katalin

                  Péter Katalin

                  felügyelőbizottsági tag
                    Zabezsinszkij Anna

                    Zabezsinszkij Anna

                    projekt menedzser

                      Több mint 13 éve foglalkozom projektek és kampányok vezetésével, forrásteremtéssel és marketinggel. A Magyar Vegán Egyesület alelnökeként aktívan támogatom a fenntartható és etikus rendszerek kialakítását, amelyek az állatok, az emberek és a bolygó jólétét szolgálják.

                      Gacsó Anikó

                      Gacsó Anikó

                      szövegíró, tartalomkészítő

                        Szövegíróként, tartalomkészítőként erősítem a NÉGYOSZ csapatát. Etikai vegánként szívügyem a növényi élelmiszerek jövője. A MAVEG egyik alapítója, majd vegán aktivista voltam, mostanában pedig a háttérből segítem a növényi forradalmat.

                        Egy élhetőbb jövőbe fektetünk

                        Egy olyan jövő kialakításán dolgozunk, amit szégyenérzet nélkül hagyhatunk hátra a következő generációknak.
                        • Gyártás

                        • Kereskedelem

                        • Lakossági edukáció

                        • Közétkeztetés

                        • Gasztronómia

                        • Szabályozás

                        Támogatóink