Induljunk el egy fenntartható élelmiszeripar felé, most!

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás trendjeit, fontosságát és előnyeit.

Kampányok

Kiemelt projektjeink, amelyekhez akár cégként, akár magánszemélyként is csatlakozhatsz

Természet-védelem

A biodiverzitásban bekövetkező példa nélküli hanyatlás legkomolyabb előidézője az élelmezési rendszerünk

CSR

A piac minden résztvevője számára fontos a felelős magatartás és a társadalmi felelőségvállalás, hiszen a klímaválság a lakosságot és a cégeket is sújtja

Agrárium

A haszonállat-tartással és a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátás kialakításával összefüggő társadalmi és szakmai vitákban való aktív részvétel

NÉGYOSZ

A NÉGYOSZ a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége.

A Szövetség 2022 novemberében jött létre, mint a Magyarországon működő növényi alapú élelmiszergyártók és forgalmazók érdekképviseleti szervezete. A szövetség a V4 országokban is sikeresen futó Plant-Powered Perspectives konferenciasorozat magyarországi ágából nőtte ki magát. A NÉGYOSZ tagjai kiváló minőségű növényi alapú élelmiszereket állítanak elő, különös tekintettel a tejtermékek és a hús alternatíváira. Tagjaink sorába várunk minden, a termékcsoport előállításában és forgalmazásában érdekelt hazai és multinacionális piaci szereplőt, és a céljainkkal egyetértő támogatókat!
Miskolczi István

A NÉGYOSZ legfontosabb feladata, hogy ösztönözze a hazai élelmezési rendszer fenntarthatóvá alakítását, valamint a növényi alapú fehérjék elismertségének és szerepének növelését a magyar lakosság táplálkozásában.

Vezetőség

Nagy Ervin

Nagy Ervin

elnök
  • tel:+36 30 780 8528

Kiemelt célom, hogy felszólaljak a haszonállat-tartással összefüggő, fenntarthatósággal és etikai, állatjogi kérdésekkel kapcsolatos társadalmi és szakmai vitákban.

Miskolczi István

Miskolczi István

ügyvezető
  • tel:+36 20 358 4774

Mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon is egyre több fogyasztó és a kormányzat is ismerje meg a növényi alapú táplálkozás nemzetközi trendjeit, fontosságát és előnyeit, mind egészségi, mind környezeti, mind állatjóléti szempontból.

Fülöp Zsófia

Fülöp Zsófia

titkár

    Az elmúlt nyolc évben karrieremet a növényi alapú életmódok népszerűsítésének szenteltem. Szakmai hátteremet az ügyvezetői asszisztencia, a HR és az élelmiszeripar alkotják. Korábbi alapítótagja voltam a MAVEG-nek, és a Plant-Powered Perspectives növényi konferenciáknak, és jelenlegi tagja az Una Terra Alapítványnak.

    Magyarvári Szilvia

    Magyarvári Szilvia

    alelnök

      Dietetikusként már 2016 óta foglalkozom növényi táplálkozással és igyekszem több területen is előmozdítani a fenntarthatóbb, egészségesebb táplálkozást. Célom, hogy az egészségesebb választás legyen a könnyebb választás.

      Bergovecz László

      Bergovecz László

      elnökségi tag

        A Magyar Vegán Egyesület elnökeként, kiterjedt kapcsolataim vannak a magyar civil szervezetekkel és a sajtóval. Eredeti szakmámat tekintve dizájner vagyok, és kreatív képességeimet a vegán aktivizmus területén is igyekszem kamatoztatni.

        Vajda Mónika

        Vajda Mónika

        elnökségi tag

          Családi vállalkozás keretein belül már több mint 10 éve gyártjuk a Vega-Farm gabonakolbászokat, és egyéb növényi alapú élelmiszereket. A cég vezetése által lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni ezen a területen, és megismerni a szakmában rejlő lehetőségeket és nehézségeket is.

          Zabezsinszkij Anna

          Zabezsinszkij Anna

          projekt menedzser

            Több mint 13 éve foglalkozom projektek és kampányok vezetésével, forrásteremtéssel és marketinggel. A Magyar Vegán Egyesület alelnökeként aktívan támogatom a fenntartható és etikus rendszerek kialakítását, amelyek az állatok, az emberek és a bolygó jólétét szolgálják.

            Egy élhetőbb jövőbe fektetünk be

            Egy olyan jövő kialakításán dolgozunk, amit szégyenérzet nélkül hagyhatunk hátra a következő generációk számára.
            • Gyártás

            • Kereskedelem

            • Lakosság

            • Közétkeztetés

            • Gasztronómia

            • Szabályozás

            Támogatóink