Hírek
Előadtunk a MentesFeszten

Előadtunk a MentesFeszten

A hétvégén az a megtiszteltetés ért minket, hogy ügyvezetőnk, István Miskolczi előadást tarthatott a MentesFeszt rendezvényen szombaton, “Terítéken a változás: A jövő flexitáriánus?” címmel.

István átfogóan bemutatta a hallgatóságnak a növényi és flexitáriánus étrendek egészségügyi, környezetvédelmi, és állatvédelemre, állatjólétre gyakorolt hatásait.

Lehet, hogy ez a fotó a jeges Dunáról reális lesz 20 év múlva, nyáron?

Az állatok ügyében fontos elképzelnünk, hogy jelenleg a nagyipari állattartás futószalagon szállítja az állatokat. Ha rólunk, emberekről van szó, például az egészségügyi ellátásban jogosan érint minket rosszul, ha “futószalagon” történik a gyógyításunk. Csak éppen az állatok esetében a cél nem a gyógyulás, hanem a halálba menetel ezen a futószalagon.

Hogyan foghatunk neki a flexitáriánus étrendnek?

István megosztott a hallgatósággal az áttérést, a növényi fogások bevezetését könnyítő tippeket is.

“Itt nincs tiltás, mint például a vegán életmódban. Tudatos csökkentés van, ami egy egyszerűbb folyamat”. 

mondta el István.

Érdemes megvizsgálnunk, hogy mik azok az ételek, amiket a leginkább szeretünk, és ezeket át tudjuk alakítani, növényibbé tenni, így az ízeket és a megszokott fogásokat továbbra is gond nélkül élvezhetjük. Felfedezhetjük továbbá a többi nemzet ételét is, amely egy kimeríthetetlen és izgalmas gasztronómiai utazás lehet.

Világunkban a folytonosság illúziója uralkodik: minden változik körülöttünk, mi mégis ugyanolyanok akarunk maradni. Legyünk nyitottak a változásra, változtatásra, és egy jobb jövő várhat ránk!

A felkérést ezúton is köszönjük a MentesFeszt szervezőinek!