Hírek
A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét

A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét

Egy héttel ezelőtt a REWE szupermarketlánc teljesen vegán üzletet nyitott Berlinben. A REWE Voll Pflanzlich (Teljesen Növényi) névre keresztelt új üzlet az első a márkától a maga nemében, a BILLA leánymárka már két ilyen üzletet nyitott Ausztriában, Bécsben és Grazban, és kiterjedt növényi részlegekkel rendelkezik további legalább 21 helyen. A REWE az ország 2. legnagyobb élelmiszer-kiskereskedője, mintegy 3300 telephellyel országszerte.

A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét Berlinben
A REWE teljes vegán üzlete Berlinben / Fotó: REWE

Egy turisztikailag népszerű kelet-berlini kerületben, a Warschauer Straße-n található új üzlet helyisége korábban az úttörő növényi alapú Veganz szupermarketnek adott otthont, amely 2023-ban bezárt, így a cég a termékgyártásra koncentrálhatott.

Németország elfogadja a növényi alapú élelmiszereket

A REWE az elmúlt néhány évben egyre inkább kiszolgálta a növényi alapú termékeket vásárlókat, valamint bevezetett egy dedikált vegán húspultot és növényi alapú opciókkal feltöltött szervizpultokat.
A teljesen növényi alapú üzlet nyitását valószínűleg az inspirálta, hogy Németországban nagyon keresettek lettek a növényi alapú élelmiszerek. Az új Voll Pflanzlich üzlet több mint 2700 növényi alapú élelmiszert kínál.

A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét Berlinben
A boltba lépve az út a zöldség-gyümölcs részleggel kezdődik / Fotó: REWE

Jelenleg Németországban a legmagasabb a vegetarianizmus aránya Európában, és több mint 1,5 millió vegán él itt. Emellett a lakosság fele – több mint 40 millió ember – mondja magát flexitáriánusnak, vagy más módon csökkentik az állati eredetű termékek fogyasztását. Valójában a németek mindössze 20 százaléka fogyaszt még mindig naponta húst, ami rekordérétkű változás az étkezési szokásokban. (A magyarországi fogyasztói szokások felmérésének eredménye itt olvasható.)

Maga a német kormány még 38 millió eurós befektetést is ígért a vegán élelmiszerek és alternatív fehérjék, például a precíziós fermentált, sejttenyésztett és növényi alapú húsok népszerűsítésére a környezet védelme érdekében. A ProVeg, egy élelmiszer-védő civil szervezet korábban „úttörőnek” minősítette a német kormány ígéretét.

A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét Berlinben
A sütőkeverékektől a pékárun át a szendvicskrémekig, a növényi fasírtoktól a növényi italokon át az édességekig nagyon széles a kínálat / Fotó: REWE

Peter Maly, a REWE csoport vezérigazgatója fontos tesztnek tekinti a növényi alapú szupermarketet.

„A „REWE Voll Pflanzlich” kezdeményezéssel megmutatjuk, milyen változatos és nagy a vegán termékek választéka. Korábban többször is elismertek bennünket az élelmiszer-kereskedelem vegán úttörőiként, és a vásárlóink erőteljes reakciója is bátorít bennünket A szokásos REWE üzletekben akár 1400 vegán termék is megtalálható az elmúlt években. A tejalternatívák és a friss kényelmi termékek eddig különösen népszerűnek bizonyultak. Növényi alapú szupermarketünkben kétszer annyi termék található, mint a szokásos REWE termékcsaládban.”

Peter Maly, a REWE csoport vezérigazgatója

Exkluzív termékek, sok bio és számos új márka

A teljesen vegán kínálattal rendelkező üzlet kompakt és áttekinthető 212 négyzetméteres eladóterével. A gyümölcsökkel és zöldségekkel kezdődik az út, amelyet közvetlenül követ a salátabár és az Eat Happy friss sushija. A falak melletti ládákban és hűtőszekrényekben hűtött turmixok, kenhető termékek, szejtán és még sok más található. Növényi italok, diófélék, fűszerek, péksütemények és drogériai cikkek várnak a bolt közepén álló a polcokon. A snack bár friss krémekkel, gyümölcsvariációkkal és szendvicsekkel csábít.

A növényi eredetű élelmiszerek és drogériás termékek kínálata még nagyobb: mintegy 300 márka több mint 2700 termékének van helye. Kiemelten képviseltetik magukat a REWE saját márkái, ezek közé tartoznak az élelmiszerbolt legsikeresebb növényi alapú termékei, mint például a zabital, a füstölt tofu és a REWE Bio + vegan falafel golyói.

A REWE szupermarketlánc megnyitotta teljes vegán üzletét Berlinben
Itt garantáltan minden élelmiszer növényi alapú / Fotó: REWE

Not Guilty biotanúsítvánnyal rendelkező édességekkel, chipsekkel, kukoricapehellyel, szeszes italokkal, az ínyenceknek mártogatósokkal és szószokkal, vegán fasírttal, és a sütőkeverékektől az öntetekig és a tésztaszószokig nagyon széles választékkal várják a vásárlókat. Ha útközben egy harapnivalót keres, vagy csak valami újat szeretne kipróbálni, akkor jó helyen jár. Aki szeretné a teljes heti bevásárlását itt intézni, ő is mindent megtalál.

Kuriózum a fagylaltgép, amelyből lágy növényi fagylaltot csapolhatnak a vásárlók.

A „REWE Voll Pflanzlich” 12 fős csapatára támaszkodik

A dolgozók, alkalmazottak mindannyian speciális képzésben részesültek a növényi alapú termékkínálatról, hogy a lehető legjobb tanácsot tudják nyújtani a vásárlóknak.