Így ünnepelte 2. születésnapját a NÉGYOSZ
Január 31-én, pénteken 30-an gyűltünk össze, hogy megünnepeljük a NÉGYOSZ 2. születésnapját. Kollégáink, tagjaink és támogatóink körében töltöttünk el 3 tartalmas órát szakmai és kevésbé formális beszélgetésekkel, vidám történetmeséléssel, valamint az elmúlt évek és a jövőbeli célok összefoglalásával.
Hatást gyakoroltunk 2024-ben
A programot Nagy Ervin, NÉGYOSZ-elnök szavai nyitották meg, majd Miskolczi István, ügyvezető egy rövid prezentációval összefoglalta a szervezet 2024-es tevékenységét és eredményeit a közétkeztetési szakácsképzés elindításától a kiállításokon megjelenő NÉGYOSZ-standokon át az önállóan szervezett NÉGYOSZ-eseményekig. Természetesen nem maradhatott ki a NAK Mentes Munkacsoport és az Okosfehérje.hu oldal elindulása sem.
Sok tervünk van 2025-re is
István a 2025-ös év megnyitásaként elárulta, milyen projektek kapnak hangsúlyt idén:
- tudományos kutatás: a növényi alapú étrend egészségügyi hatásainak vizsgálata
- szakpolitikai és jogszabályi változások előmozdítása
- tudatosság növelése és oktatás
- partnerségek és hálózatépítés
- a fogyasztói tudatosság növelése és oktatás: Okosfehérje, kommunikáció
- közétkeztetés: edukációs projektek
„A növényi alapú, klímabarát élelmiszerek elérhetővé tételével átformáljuk Magyarország élelmiszer-rendszerét” – állt a prezentáció nyitó diáján, hiszen továbbra is ezt a célt tartjuk szemünk előtt.
Inspiráció: Z generáció és a növényi alapú jövő
Munkánk során inspirációt jelent, hogy a Z generációs kutatásunk és valamennyi növényi alapú élelmiszerek elfogadottságát és térnyerését vizsgáló kutatás kimutatja, hogy a fiatal korosztály összesen 20%-a követ már valamilyen módon húst elhagyó (flexitáriánus, vegetáriánus, vegán) étrendet. Az adatok alapján megalapozott levonni azt a következtetést, hogy a növényi alapú élelmiszerek számára eljöhet a ma még szinte elképzelhetetlen népszerűség időszaka.
100% növényi alapú brunch
Természetesen a születésnapi összejövetelünkön a növényi alapú finomságokat sem kellett nélkülöznünk. A svédasztalos brunchot kétféle levessel, partiszendvicsekkel, zöldségmártogatóssal, humusszal, puliszkával, pohárdesszerttel és még megannyi jó falattal Árvai Anitának, a Veganeeta Life Kft. tulajdonosának és séfjének köszönhettük. A kétféle születésnapi tortát pedig a Vegan Lovetól rendeltük.
A jeles alkalomból koccintottunk is, a munkanap közepére és az autós megközelítésre való tekintettel legtöbben alkoholmentes pezsgővel. Ezután kezdetét vette a vidám múltidéző történetmesélés. Várkonyi Beáta, a Danone vállalati kapcsolatok igazgatója elmesélte, milyen gyors és egyértelmű döntés volt a cégük részéről, hogy belépnek a NÉGYOSZ-tagok sorába.
Néderné Patus Mónika a Váci Büntetés-végrehajtási Intézettől pedig arról osztott meg érdekességeket, hogy milyen volt, amikor Nagy Ervin először látogatott el egy börtönbe, illetve különösen érdekes lehetett számára, amikor a Kalocsai Fegyház és Börtön falai között járt, ahol női elítéltek töltik akár több évtizedes vagy életfogytig tartó büntetésüket.
Talán nem túlzás azt mondanunk, egy baráti-családias hangulatú napot töltöttünk együtt nagy beszélgetésekkel, sok nevetéssel és ínycsiklandó finomságokkal.
Minden résztvevőnek köszönjük, hogy velünk ünnepelt! Továbbá köszönjük valamennyi tagunknak, alvállalkozónknak, támogatónknak és együttműködő partnerünknek, hogy segítik a NÉGYOSZ munkáját!