Hírek
Konferenciák, kutatási eredmények – Ez történt októberben

Konferenciák, kutatási eredmények – Ez történt októberben

Október hónapban sem tétlenkedett a NÉGYOSZ. 4 jó hírt is hoztunk a növényi alapú élelmiszerek piacáról.

Növényi étel a PPP konferencián / Fotó: NÉGYOSZ

1. Megrendezzük: Konferencia a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításáért | 2023.11.09.

A konferencián elsősorban kormányzati szereplők vesznek részt, és a növényi alapú étrend szerepéről és fontosságáról lesz szó. Álláspontunk szerint Magyarországon is el kell kezdeni a szakmai és társadalmi párbeszédet a fenntarthatóbb hazai élelmiszergazdaság és étrend kialakításának eszközeiről, és ehhez számos területen kell változást elérni.

Ezek közül a legfontosabbak:
• az élelmiszerpazarlás csökkentése
• kímélő mezőgazdasági módszerek alkalmazása
• az alternatív növényi fehérjeforrások meghonosítása
• az állati eredetű termékek fogyasztásának csökkentése

A NÉGYOSZ által szervezett konferencia jelentős célt tűz ki maga elé, reményeink szerint elindít egy folyamatot, felhívja a figyelmet a minél nagyobb mértékben növényi alapú étrend kialakításának környezetvédelmi, népegészségügyi és gazdasági szükségszerűségére, valamint a hazai élelmiszergazdaság számára nyújtott potenciális versenyképességi lehetőségekre.

A Konferencia a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításáért rendezvény időpontja: 2023. november 9.

2. Társszervezők vagyunk: Plant-Powered Perspectives növényi konferencia | 2023.11.14.

Videónk a tavalyi Plant-Powered Perspectives növényi konferenciáról / Videó: NÉGYOSZ

A HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) a vendéglátóipar egyik fő szektora. A konferencia előadásainak, beszélgetéseinek fókuszában ez a terület áll. A PPP konferencia azoknak a vállalkozásoknak jelent segítséget, amelyek szeretnének növényi alapú termékeket bevezetni palettájukra vagy gasztronómiai újítást vinnének véghez.

Az idei előadók között szerepel Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára is. Valamint étteremtulajdonosok, kommunikációs szakemberek, chéfek. A részletes lista megtalálható a rendezvény weboldalán.

Még nincs jegyed? Ó, pedig ott a helyed! Itt tudsz regisztrálni és jegyet vásárolni: Plant-Powered Perspectives növényi konferencia
A konferencia Facebook– és LinkedIn-oldala: https://www.facebook.com/PPPMagyarorszag

3. Kutatást végeztünk: Hogyan állnak a hazai fogyasztók a növényi alapú étrendhez és termékekhez?

Független, átfogó, nagy elemszámú, reprezentatív kutatást végeztünk nemrég a magyarországi fogyasztói viselkedés feltérképezésére. Az eredmények izgalmasak és tanulságosak, de felfedni csak a november 14-ei Plant-Powered Perspectives növényi konferencián fogjuk őket Miskolczi István, a NÉGYOSZ ügyvezetője előadásának részeként.